Vandring längs Västra Vätterleden

En måndag på min sommarsemester fick jag för mig att packa vandringsryggan och ge mig ut på vandring. Med start i Hjo begav jag mig norr ut på Västra Vätterleden. På många fina stigar och vägar vandrade jag genom skog och mark. Första dagen tog jag mig till ett vindskydd vid Råsjön strax söder om Mölltorp. Här sov jag gott… lite för gott. Vaknade först kl. 9 vilket medförde att planen för dagen försköts något. Blev en något sen lunch på grillen i Mölltorp efter ett kort stopp vid kyrkogården för påfyllning av vatten.

Efter Mölltorp tog jag mig över Vaberget mot Forsvik. På Vaberget ligger en stor gammal militär fästning. Så här vandrar man på militärt område. Inga bilder därifrån tyvärr. Men eftersom inga kanoner eller andra intressanta föremål finns kvar så var det inte så mycket att rikta kameran mot. Mest förfallna förrådsbyggnader samt ruiner efter ett par batterier.

Strax innan Forsvik valde jag att söka upp en plats för natten nere vid vattnet. Tältet slogs upp på en liten plan och kal yta mitt bland allt ris och badkläderna åkte på för ett kvällsdopp innan mat och sömn!

Onsdag morgon fortsatte vandringen genom Forsvik och Forsviks bruk där jag tittade in i ett par av utställningshallarna och tog lite bilder. Mycket vackert område med många fint bevarade industribyggnader. Väl värt ett besök!

Vidare in i den snåriga skogen för vidare vandring mot Undenäs. Inga bilder från den sträckan som jag vill visa här… men låt oss säga att leden bitvis var i väldigt dåligt skick, igenväxt och dåligt uppmärkt vilket naturligtvis är väldigt tråkigt i ett annars så härligt område att vandra i. En ordentlig regnskur mötte mig strax innan jag var framme vid min slutdestination, Undenäs. Skönt! Då hade jag inte packat med mig jacka och regnskydd i onödan 😉
Här följer några bilder från vandringen:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *